Продукти

DURACELL

DURACELL Перфектният избор за вашия автомобил, издръжливост и живот, максимална мощност при екстремни ситуации и непрекъснато развитие на продукта. Съвременните автомобили имат огромни изисквания към стартерни батерии. Duracell Батерии са конструирани, за да доставят максимална производителност и надеждност при стартиране всеки един ден, и при всякакви условия. Предлагат се сериите „STARTER", „Advanced", на AGM и EFB за старт стоп приложения, „EXTREME" и Professional" за камиони, автобуси и селскостопански машини.

1. Duracell Starter е проектиран в съответсвие с най-съвременните стандарти, надеждна мощност за всяко стартиране на двигателя, без никакво поддръжка с помощта на модерната пълна калциева технология и най-високите стандарти за безопасност. Безопасност и защита от теч, благодарение на четирикамерния плосък капак с вграден искрогасител. Богата гама от 12 типа акумулатори от 42Ah до 95Ah.

2. Duracell Advanced е с допълнителна мощност и живот и е идеалният акумулатор за модерния автомобил. Неговата конструкция съчетава пълна калциева технология за подобрена стартова мощност, с възможно най-голяма безопастност чрез двойния капак. Киселината се задържа вътре, дори ако акумулаторът са наклони или преобърне. Подобрена защита против външно запалване, против антистатично натрупване и двойна допълнителна дистанционна вентилация. Оптимизирани стойности на студено запалване, здрава циклична способност и няма нужда от никаква поддръжка. Широка гама от 22 типа акумулатори от 40Ah до110Ah.

3. Duracell Extreme е специалистът по спиране и тръгване. Има технология EFB и AGM за превозни средства със старт-стоп система. EFB e с два пъти по-голяма устойчивост на цикличност. Капак от нетъкан текстил на сепаратора и специален състав от активна маса. Двоен капак за максимална защита срещу течове и експлоатационна безопастност. Най-добрия клас V3 за устойчивост на вибрации в съответствие с EN50342-1. Модерна колциева технология и нулева поддръжка. AGM е с три пъти по-голяма устойчивост на цикличност. Акумулатор с нетъкана стъклена подложка с клапанно регулиране. Устойчив на течове, нулева поддръжка, максимална стартова мощност. Възможно е монтиране в странично положение.

4. Duracell Professional е за най-тежките изисквания. Биват HD EN 50342-1 клас Е3/V3 с устойчивост на вибрации и цикличност за изключително тежък режим на работа. Лесна поддръжка и видима отвън маркировка на нивото на електролита, практични запушалки. Джоб сепаратор за защита срещу късо съединение. Серията SHD EN 50342-1 клас Е4/V3 с допълнителна устойчивост на вибрации и цикличност за изключително тежък режим на работа. Без поддръжка. Хибридна технология. Модели от 110Ah до 225Ah. Централно обезгазяване, защита срещу външно запалване, предпазни пробки, подобрена защита срещу течове.Ennexy

Ennexy Акумулаторите Ennexy се произвеждат в Полша. Задоволяването на нуждите на клиентите с най-голямото възможно разнообразие от стартерни батерии за леки автомобили, SUV, товарни автомобили, селскостопанска, пътностроителна, специализирана техника и плавателни средства остава нашата най-важна цел. В производството на акумулаторните батерии ENNEXY се прилагат най-наложените технологии, усъвършенствани с цел осигуряване на най-високото ниво на работа. ENNEXY се фокусира върху опазването на природата и околната среда. Те се отличават с изключителна надеждност и увеличен стартов капацитет. Изключително надеждни при екстремни натоварвания и лоши климатични условия. Позволяват леко обслужване и дълъг експлоатационен период.

Биват:

1. Ennexy Silver е необслужзаема батерия. Има повишен стартов ток, благодарение на увеличения брой електроди във всеки пакет; индикатор за заряд; нисък саморазряд; повишен експлоатационен живот; защита от взрив. Решетките на положителните и отрицателните електроди са изработени от оловна сплав с добавка на калций и сребро по технология на 3D Grid.

2. Ennexy Silver ASIA е необслужваема батерия с монтажни размери според JIS стандарта за японски и корейски автомобили. Решетките на положителните и отрицателните електроди са изработени от оловна сплав с добавка на калций и сребро по технология на 3D Grid. Имат висок коефициент на полезно действие, нисък саморазряд и дълъг експлоатационен живот.

3. Ennexy Plus е с калций-калций технология, която позволява да се постигне пълна необслужваемост на батерията. Има индикатор за заряд; висок коефициент на полезно действие; устойчиви при дълбоко разреждане; защита от взрив; система за газоотвеждане. 3D Grid – оптимална конструкция на експандираната решетка за подобрено закрепяне на активната маса. 4. Ennexy Profi HD е висококачествена тежка батерия с широк спектър от приложения.Има висока устойчивост на вибрации; нисък саморазряд; повишен експлоатационен живот; надежна конструкция.

5. Ennexy SHD е тежка батерия с полутягови характеристики и повишена устойчивост. Предназначена за товарни машини и мошни двигателиили оборудвани с лифтове, платформи, подемници и други ползващи електрическа тяга. Удължен експлоатационен живот, постигнат чрез повишена устойчиваст на сонструкцията на плочите. Висока вибро и удароустойчивост благодарение на използвания Glass matt сепаратор и лепените пакети. Повишена устойчивост на дълбок разряд.

6. Ennexy Gold e необслужваема батерия с изключително висок стортов ток и максимално ниво на сигурност и безопасност благодарение на интегрираната в двойния капак двустранна защита от взрив. Повишена корозоустойчивост благодарение на използваните уникални оловни сплави – Silver inside. Идеален монтаж в пътническата кабина на автомобила.

7. Ennexy Deep Cycle е полу-тягова батерия с широк спектър от приложения. Много дебели плочи с изключително антикорозионна устойчивост, благодарение на използваните оловни сплави. Специална диагонална геометрия на решетките, повишаваща устойчивостта при циклична работа и осигуряваща оптимален контакт с активната маса. Микропорест сепаратар комбиниран с glass matt сепаратар. Това осигурява оптимална енергийна ефективност и повишена устойчивост на вибрации. Специален двоен капак K2 Duplex предпазващ батерията от разливане на електролит. Конструкция с искроуловител, предпазваща батерията от взривяване.JOHN BLITZ

JOHN BLITZ Акумулатори John Blitz имат отлично приложение във всеки един автомобил, оптимално съотношение "цена-качество", добър стартов ток, гарантиращ сигурно запалване на минусови температури. Акумулаторните батерии John Blitz са снабдени с индикатор показващ степента на зареденост на батерията. Технологията на производство е Ca/Ca, което означава, че изпаренията са сведени до минимум. Акумулаторната батерия е с произход Полша, гаранционният срок е 24 месеца. Акумулатори John Blitz Silver са усилена серия с висок стартов ток, подходяща за масова употреба, изцяло необслужваеми, снабдени с индикатор, показващ степента на зареденост на акумулатора. Акумулаторната батерия е с произход Полша, гаранционният срок е 24 месеца.Moll

Moll Акумулаторите Moll се произвеждат в Германия и се използват от компании като Mercedes, Porsche, Lamborghini, Audi, Seat, Skoda, Man, Renault и др. Те са абсолютно необслужваеми. Показват голяма сигурност при интензивно натоварване и наклонено положение. Гарантират сигурен стар при ниски температури, удължен живот и отлична работа при повишена консумация на енергия. Притежават двойна защита от взрив и централно отвеждане на газовете. Възтановяват налягането, рециркулацията и утаяването на киселината.

Биват:

- Moll K2 plus2 – с двоен капак и око, максимална сигурност срещу изтичане;
- Moll Kamina – система тип камина, перфектния стартерен акумулатор;
- Moll AGM – идеален за старт-стоп функция.Exide

Exide Exide е един от най-големите американски производители и световни дистрибутори на оловно-киселинни батерии. Тези акумулатори разполагат с голяма стартираща мощност и надеждност при всякакви атмосферни условия, предоставяща възможност за голям брой стартирания на двигателя. Имат по-добра устойчивост на разреждане и презареждане, постигната благодарение на по-доброто прилепване на активна паста върху металните акумулаторните плочи; по-голям резервен капацитет, постигнат чрез употребата на по-дебели плочи; по-добра устойчивост на корозия, благодарение на уголемените акумулаторни плочи и използването на метални сплави. Това са напълно необслужваеми батерии с филтър, защитаващ от обратно запалване. Имат вграден джоб сепаратор, който удължава живота на батерията с около 20%; оптичен индикатор "магическо око" показващ състоянието на батерията; отсъства изтичане на електролит и газ при накланяне или сътресение на батерията благодарение на специална мембрана.EAS

EAS Акумулаторите EAS се произвеждат в Турция. Те са в съответствие с изискванията на производителите на оригинално оборудване в МХА (CCA) (ПУСКОВИЯ ТОК) и капацитетa. Имат дълъг цикъл на живот във всеки климат и по-голяма стартова мощност. Минималнa водна консумация с помощa на специални лабиринти в капачките и минимални киселинни течи. Те са с висок цикъл на живот и висока устойчивост на корозия. По-нискo саморазреждане по време на съхранението и неизползванe след инсталация. Изцяло запечатан двоeн капак. Подходящи са за употреба в багажник. Индикатор за заредеността на капака и пламък държател за предотвратяване на експозии.Varta

Varta Марката VARTA е немска и e собственост на JOHNSON CONTROLS, световен производител на батерии за автомобили. С широката си гама, VARTA предлага правилната батерия за всяка кола. Трите цвята на качеството за леки автомобили са SILVER dynamic, BLUE dynamic, BLACK dynamic. Болшенството автопроизводители комплектоват своите автомобили с акумулатори VARTA, защото те обединяват усъвършенствана калциева сплав с легиране на сребро и висока надежност при минимален разход на електролит. Това са батерии за автомобили с особено големи потребности от мощност. Идеални при наличие на много на брой електрически консуматори. Оптимални за дизелови двигатели. По-дълъг срок на експлоатация чрез изпитания метод на легиране със сребро. Версията ULTRA dynamic е с технологията AGM и във всички пътни ситуации покрива и най-голямата потребност от енергия и гарантира едновременно надежна стартираща сила. От решаващо значение за това са нейното необикновенно голямо предаване на енергия и нейната екстремна устойчивост на циклите. Даже и при недостатъчно зареждане на акумулатора поради кратки пътувания и отсечки или при голям раход на енергия при градско движение , тръгване и спиране, а също така при работа без движение ULTRA dynamic във всички случаи осигурява едно постоянно захранване на бордовата мрежа. Версията VARTA PRO motive са идеални да удовлетворят високите изисквания в съвременните професионални условия, каквито са при товарните автомобили, строителната и селскостопанската техника. Те имат много дълъг срок на работа, благодарение на иновационната калциево-сребърна технология, за първи път използвана в акумулаторите за товарни автомобили. Напълно необслужваеми с оптимален ток при студен старт. Версията VARTA motive е акумулатор за товарния транспорт. Той е надежден на работа при срок на експлоатация два-три пъти повече от обикновения акумулатор. Това е следствие от използването на новата технология за товарна и селскостопанска техника, която ги прави виброустойчиви при лоши пътища. Това се постига за сметка на здравото прикрепване на блока с плочи към корпуса.AFA

AFA АFА е търговска марка на групата Johnson Controls (САЩ). Марката е предшественик на Varta. Varta е създадена през 1904 година като дъщерно дружество на Accumulatorenfabrik Aktiengesellschaft (AFA). Универсална батерия за всеки един автомобил. Отлични показатели при студен старт. Оптимално съотношение „цена-качество”. Предимствата на AFA са добър стартов ток, абсолютно необслужваем, двоен капак с лабиринт и защита от взрив, по -дълъг срок на експлоатация. Произвеждат се в Германия и Чехия.OPTIMA

OPTIMA Optima-батериите са доказали своето преимущество в различни области на приложение. Това включва автомобилни състезания, превозни средства с висока проходимост (off-road и 4x4), водни спортове, кемпери и превозни средства за свободно време, военни генератори, почистващи съоръжения, коли за спешна помощ, строителни машини, селскостопански машини, мобилни генератори, UPS-и, електрически автомобили и много други. Запазена марка на Johnson Controls, произвеждана в Колорадо, САЩ.Iskra

OPTIMA Акумулаторите на Искра се произвеждат в България. Те са оловно-кисели стартерни батерии, които съответстват на европейските стандарти БДС EN 60095. Производството им е от 12V/44 Ah до 12V/230 Ah и включва:1. Стандартни акумулаторни батерии са с универсално приложение, традиционни и високо качество и надеждност.

2. Необслужваеми акумулаторни батерии са най-новата серия акумулаторни батерии, за чието производство се използва нов вид сплав - оловно-калциева и нова технология при производството на активната маса. Те не се нуждаят от поддръжка и доливане на дестилирана вода. Имат по-висок стартерен ток от стандартните и много малък саморазряд.

3. Mакс енерджи са нова серия с централно гозоотвеждане, изведено странично, което намалява риска от концентрация на газ и възможност за експлозия. Те са с по-висок стартерен ток, сигурен старт при ниски температури и по-дълъг живот.

4. Тяговите батерии са предназначени за задвижване на подемно-транспортна техника. Те биват - тягови намазни батерии, тягови панцерни батерии и такива с повишен ресурс.KRAFT

KRAFT Производител e Джонсън Контролс Аутобатери АД. Висококачествен акумулатор, приеман от клиентите с високо доверие, с приложение за автомобили, мотори и АТВ, UPS системи и т.н.
TROJAN

TROJAN Основана през 1925 г. от Джордж Годбър и Карл Шпеер, Trojan Battery Company е водещ производител на дълбоко циклични батерии. От дълбоко циклични електролитни батерии до дълбоко циклични AGM и гел батерии, Trojan има повече от 85 години производствен опит.
HOPPECKE

HOPPECKE Тяговите батерии са предназначени за специални приложения и образуват система заедно с тяхното зарядно устройство. Сигурността на вашата техника и максимална продължителност на живота на батерията може да бъде гарантирана само когато тази система работи в перфектна хармония. Произведена от HOPPECKE Technologies в Германия.GENESIS

GENESIS Тази група от търговски, потребителски и индустриални батерии предлага разнообразие от на най-съвременните оловни технологи, които комбинират в себе си отлична производителност и достъпност. Това позволява батериите Genesis да бъдат използвани при много различни приложения, включително в системи за сигурност, аварийно осветление, UPS, мобилност, кабелна телевизия, специализирани медицински и аварийни превозни средства и други.Sunlight

Sunlight Акумулаторни батерии Sunlight са тягови батерии, предназначени за електрокари, електромобили, мотоциклети, скутери, моторни лодки и други.

UP Universal Power - VRLA

UP Universal Power - VRLA Oловно-кисели акумулаторни батерии с клапанно регулиране - VRLA. Батерията има широко приложение и е предназначена за работа в режим на подзаряд (UPS, видео наблюдение, алармени системи, системи за аварийно захранване и т.н.). Може да се монтира във всяка позиция (вертикално или хоризонтално)UP Universal Power - Moto

UP Universal Power Акумулатори UP Universal Power - Мото акумулаторите UP Universal Power са произведени по хибридна технология с добавка калций. Тази добавка спомага за намаляване с 8 пъти разхода на вода. AGM серията е освободена от поддръжка. Предимството на тази батерия е, че тя може да бъде поставена по всякакъв начин в мотоциклета без опасност от изтичане на електролит. UP Universal Power имат приложение във всякакви мотоциклети, скутери, АТВ, джетове, сноу мобили и други. Покриват пълната гама от 6V и 12V, обслужваеми и необслужваеми мото акумулатори..RIDER - Moto

RIDER - Moto Акумулатори RIDER MOTO AGM са предназначени за мотосиклети, скутери, АТВ и подобна мото техника. Субстанцията е гелова, което позволява експлоатацията на батерията да бъде до 45*. Риска от разлив на практика не съществува. Усиллен пусков ток.Black Storm

Black Storm

Black Storm - серията предлага висока стартова мощност съчетана с дълъг сервизен живот. Предназначен за автомобили с допълнително оборудване и високи електрически изисквания. Напълно капсулования му капак предлага безпроблемна работа без необходимост от поддръжка и възможност от протичане.1. Подходящ за автомобили с високо електрическо оборудване
2. Проектиран да издържа на екстремни температури и условия
3. Увеличен сервизен живот
4. Индикатор за заряд на батерията.Fera PowerBOX

Fera PowerBOX

Fera PowerBOX - Батериите са проектирани да поддържат електрическите нужди на днешните автомобили, като осигуряват надеждно захранване отново и отново, дори при най-взискателните климатични условия. Те разполагат с изключителната технология на решетката, която осигурява следните предимства:

1. Здрава структура: патентованата технология на решетката e с до 66% по-трайна и устойчива на корозия, в сравнение с обикновената щанцована решетка.

2. Дизайнът на решетката осигурява по-добър електрически поток с до 70%

3. За производството на акумулаторите се използва с 20% по-малко енергия и се произвеждат с 20% по-малко парникови газове

4. Maintenance free вентилационни отвори увеличаващи живота на батерията и предотвратяващи корозията

5. Удароустойчиви кутии с подсилени външни стени на тежките батерии

6. Активен, реален ETN номер на всяка батерия – доказващ капацитета и стартовия ток на акумулатора

7. Акцент в тежката гама е акумулатор 105Ah 12V, с разположение на клемите по средата на кутията (John Deere стандарт).

8. Всички тези характеристики, съчетани с изключителна безопасност и качество ни позволяват да Ви предложим един уникален продуктTAB

TAB
TAB произвежда широка гама оловно - киселинни, VRLA AGM и VRLA GEL батерии. Продукцията на TAB е в съответствие с Европейските изисквания по ISO 9001:2000, ISO 14001, EAQF, OpzS, като висококачествените словенски батерии са известни в Европа, Азия и Америка. От септември 2016-та година TAB е официален доставчик на акумулатори за първоначално вграждане на PSA GROUP (Peugeot, Citroen и) DS Automobiles
intAct Bike-Power

TAB Мото батерии intAct Bike-Power Надеждна стартова мощност, проектирана да осигурява надежден стартов ток и дълъг живот. Тази оловно-киселинна батерия е сухо-заредена и се доставя с електролит в опаковката за първоначално пълнене. Подходяща за почти всеки мотоциклет или скутер с основни енергийни нужди. Добър избор за клиенти, които търсят надеждна стартерна батерия. Предлага се в гама от 6V и 12V батерии от 3Ah до 30Ah


Антифриз MARENOL син и червен

Антифриз MARENOL MARENOL aнтифриз концентрат представлява оптимална композиция на етиленгликол от най-висш сорт и комплекс присадки. Предназначен за използване целогодишно, без поддръжка, като осигурява защита срещу замръзване, прегряване и корозия. Продуктът не оказва негативно влияние върху охладителните маркучи или гумените уплътненията.

MARENOL aнтифриз концентрат след смесване с необходимото количество вода се използва като охлаждаща течност и течен топлоносител в двигатели с вътрешно горене, независимо от това дали те са направени от чугун, алуминий или комбинация от двете, както и в системи за охлаждане на алуминиеви и медни сплави. Препоръчителна е целогодишна работна концентрация 50 об.% .


Лятна течност за чистачки MARENOL

Течност за чистачки с аромат на цитрус, предназначенa за почистване на автомобилни стъкла. Бързо и ефективно отстранява остатъци от насекоми, прах и други отложения без да уврежда гумените уплътнения и боята.

За икономична и ефективна употреба се препоръчва разреждане в съотношение 1:3. Съдържание на съставките съобразно изискванията ( препоръките) на Eвропейския съюз


Зимна течност за чистачки MARENOL

Антифриз MARENOLПродуктът предотвратява замръзването на стъклопочистващата система през зимния период и посредством ефективното му почистващо действие спомага за добрата видимост. Безпроблемно отстранява остатъци от мазнина и сол, като предпазва лаковото покритие и гумените уплътнения.
powermaXX

powermaXX Добавките за гориво и специализираните сервизни аерозоли на PowermaXX се произвеждат от компания с повече от 25 години опит и ноу-хау в световен мащаб.

Bluechem GROUP е група от компании с глобални дейности и партньори в повече от 100 страни. Успехът на групата се базира на развитието и патентоването на продукти ориентирани към потребителите и щадящи околната среда.

Освен цената и качеството на един продукт, произхода му все повече играе главна роля при избора на клиента. Продукт „произведен в Германия“ означава най-високо качество, функционалност, прецизност и доверие. Това важи най-вече за автомобилната индустрия.Продуктовата гама на PowermaXX съдържа продукти, които са разработени за почистване и поддържане на всички автомобилни части и агрегати. Така можете да се погрижите както за маслената система на двигателя, така и за охладителната система в колата си, за повишаване качествата на горивата, което води до по-чисто и безпроблемно изгаряне, което намаля разхода на гориво и редуцира вредните емисии

RAVENOL

RAVENOL

RAVENOL е търговската марка на производителя Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH. Компанията е създадена от Ханс Трибел през 1946 г. в немския град Вертер. През 90-те години на 20 век продуктите на фирмата вече са търсени в световен мащаб и се разпространяват в цяла Европа и почти целия свят. Изключителното качество на продуктите RAVENOL е оценено високо от автомобилната, строителната, селскостопанската и промишлената индустрия. Днес продуктите RAVENOL са представени в над 80 страни по света.

Постоянните и нарастващи изисквания към смазочните материали от страна на производителите на автомобили и различни видове техника позволяват на производителя да разширява непрекъснато асортимента, да повишава и оптимизира качеството на предлаганата продукция. Иновациите, доказаното качество и технологиите са основните предимства на RAVENOL в условията на жестоката конкуренция на пазара на смазочните материали.

Зад всеки продукт RAVENOL стои силен екип от професионалисти и специалисти, които разработват, тестват, произвеждат, и изследват продуктите, които са 100% произведени в Германия. Асортиментът е изключително разнообразен. Моторни масла за леки, лекотоварни и товарни автомобили. Моторни масла за 2Т и 4Т двигатели, АТФ течности и трансмисионни масла, състезателни масла, масла за селскостопански и промишлени машини, греси, антифризи, специализирани течности и добавки, като асортиментът се разширява постоянно съгласно изискванията на ОЕМ.Сред продуктите на RAVENOL е и първото масло в света с вискозитет 0W-16, официално одобрен по стандарт API.

В момента продуктите RAVENOL са над 500 вида, продадените количества за 2017 г. са над 60 000 тона, а оборотът на компанията надхвърля 80 милиона евро.Продуктите са одобрени от водещите производители на автомобили /OEM/и имат действителни одобрения от Daimler (MB), Chrysler, VW, BMW, Porsche, MAN, VOLVO, MTU, Deutz, ZF, Cummins, JASO имного други.

Продуктите RAVENOL се произвеждат по специалната технология CleanSynto®, която представлява специална комбинация на базови масла, а именно хидрокрекинг + PAO (ПолиАлфаОлефини) + Естери, със специално разработена технология на добавките. Като рецептурата на технологията от синтетични базови масла и компоненти, заедно с комплекса висококачествени добавки повишава чистотата на двигателя, като увеличава максимално неговият експлоатационен живот, намалява се максимално отлагането на твърди частици, сажди и други замърсители, като маслото безпрепятствено достига всички точки на смазване.

Технологията CleanSynto® гарантира също така удължение интервали за смяна на масло, пълна защита на двигателя, намаляване на експлоатационните разходи и значителна икономия на гориво.

Пакетажът на RAVENOL е с изключителен дизайн, с възможност за проверка на произведената продукция и напълно защитен от фалшификация.
Масла MARENOL

Масла MARENOL Основен принцип е продуктите да отговарят на най-съвременните изисквания на България, ЕС и стандартите на световната химическа индустрия.

За производството на продуктите MARENOL са използвани иновативни технологии, които съкращават производствените разходи, намаляват негативния ефект върху заобикалящата ни среда и повишават качеството на крайния продукт. Основен принцип трябва да е ангажираността по опазване на околната среда, като се поддържат високи стандарти на безопасност.Сред асортимента под марката MARENOL се предлагат съвременни полусинтетични двигателни масла от ново поколение, минерални масла за тежконатоварени дизелови двигатели, масла за всички отрасли на индустрията, корабни, трасмисионни, вакуумни и други видове смазочни масла, греси, антифриз, течности и специални автоконсумативи. Може да намерите продуктите MARENOL във всеки един наш обект . Висококвалифицирани служители са на разположение да отговорят на всеки въпрос на клиента, да предложат точния продукт, да консултират клиента за всички технически новости.
Масла Ferra

Масла Ferra Продуктите FERA са произведени от италианската компания RAMOIL GROUP, която се намира в CASALNUOVO (NA).

Фактическото производство се извършва в рафинерията на фирмата, като общият производствен капацитет е над 180 000 тона различни смазочни продукти. Рафинерията на RAMOIL функционира от 1963 г. За миналата година годишният оборот на RAMOIL GROUP е 104 милиона евро.

Като рафинерия и завод RAMOIL изнася изключително разнообразната си гама смазочни материали почти в цял свят. Като продукцията е предназначена за различни видове търговски, индустриални и фармацевтични компании. Фокусът е насочен да предоставя качествени продукти, които фактически се произвеждат в самата рафинерия, изследват се в собствената им лаборатория, пакетират се в завода на компанията, която разполага и с огромни складови площи за съхранение на наливна и опакована продукция.

Смазочните продукти FERA, които се отличават с изключително качество, гарантирано от първокласните базови масла, присадки, най-модерни технологии и производствени формули. Маслата FERA гарантират своето качество и благодарение на постоянните лабораторни изследвания и тестове, от самите суровини до финалния готов продукт. Основен акцент е и спазване на екологичните норми за намаляване на вредните емисии, което предполага изключителна грижа за хората и опазване на околната среда. Маслата FERA отговарят на всички стандарти изисквани от международните класификации като A.P.I. и A.C.E.A. издадена от OEM. Предлагаме разнообразни синтетични, полусинтетични и минерални масла за леки, лекотоварни, тежконатоварени двигатели, 2Т двигатели, масла за селскостопански и строителни машини, богата гама трансмисионни, хидравлични масла, спирачна течност. Продуктите FERA се продават в разфасовки от 1 до 200л.

SYRON

SYRON Гумите SYRON са проектирани със стил, ефективност и мисъл за максимална безопасност. От самото начало идеята за Syron, е качество без компромис. Заставайки до водещите световни марки в премиум сегмента това не изглежда лесна задача, но резултатите от независимите изпитвания показват, че Syron не само се конкурира, но и превъзхожда някои от световните марки.

Всички гуми SYRON са тествани продължително във фазата на развитието си и са готови за различните климатични условия по целия свят. SYRON поставя акцент върху удовлетвореността на клиентите, следователно, цялата събрана информация и обратна връзка на клиентите също се включва в бъдещото развитие на висококачествените гуми. SYRON непрекъснато развива и подобрява продуктите си, които отговарят на високите изисквания на премиум сегмента. В допълнение, всяка гума SYRON е тествана и одобрена (TUV).

Гамата на предлаганите продукти непрекъснато се разширява и в момента включва 8 модела гуми за леки, SUV и лекотоварни автомобили.Рекламациите в размер на 0,01%, показват качеството на SYRON отразяват удовлетвореността на клиентите. Качеството на гумите SYRON, и на известните марки от премиум сегмента е аналогично и SYRON по никакъв начин не им отстъпва .
MAXXIS

MAXXIS Maxxis предлага висококачествени гуми за леки и лекотоварни автомобили, велосипеди, мотоциклети, ATV, ремаркета.

Maxxis е основана през 1967 г. в Тайван и днес е едн от най-големите и уважавани производители на гуми в света. Действайки в Азия, Европа, Северна Америка и Южна Америка, Maxxis дистрибутира своите продукти в около 170 страни и има над 22 000 служители.
BOTO

BOTO Boto Tire Company Limited е Китайски производител на гуми, който притежава огромен производствен капацитет, разположен в град Kenli, Dongying City, провинция Шандонг.

С производствен капацитет от 3 000 000 гуми за камиони и 15 000 000 гуми за пътнически автомобили, BOTO разполагат с възможности да доставят различни серии и над 150 размера гуми за камиони, леки автомобили и OTR гуми.

Със стриктният контрол на качеството в производствената линия, компанията е преминала оторизация и одит на ISO / TS 16949, ISO 9001 системи за качество.


Чистачки Trico

Чистачки Trico

Първите чистачки за предно стъкло, произвеждат през 1917 г.
NEOFORМ

Характеристики и предимства:
 • Ексклузивен тефлонов протектор на почистващата повърхност
 • Дъговидно извитата стомана на чистачката осигурява еднакво прилягане по цялата повърхност на стъклото, за блестящо почистване
 • Екстремна метеорологична издръжливост на автомобилните чистачки TRICO NeoForm - от слънце и дъжд, до сняг и кал
 • Размер на стъклочистачката - налични са модели с дължина от 14 "до 28"

TRICO

Характеристики и предимства:
 • SWIFT технологията за лесно свързване осигурявА бърза и лесна подмяна на чистачките
 • Дъговидно извитата стомана на чистачката осигурява еднакво налягане по цялата повърхност на стъклото, за блестящо почистване
 • Чистачките за коли TRICO Tech са тествани по време на извършване на над 1,5 милиона работни цикъла преди да бъдат пуснати на пазара
 • Този модел авто чистачки са изцяло устойчиви на вредните въздействия на водата под всякаква форма
 • Размер на стъклочистачката - налични са модели с дължина от 16 "до 28"

EXACT FIT

Резервните конвенционални комплекти чистачки за автомобили TRICO Exact Fit ви осигуряват лесна подмяна на оригиналното оборудване на автомобила с висококачествена, оригинална фабрична екипировка. Изработени от естествен каучук с най-високо качество и стомана с голяма якост,чистачките TRICO Exact Fit ви гарантират дълготрайна безпроблемна употреба.

Чистачките са окомплектовани с точния адаптор за наличното вече рамо и по този начин се осигурява коректно поставяне и позициониране на новият комплект при подмяната.Чистачките винаги пасват точно, а самата смяна отнема само секунди.
Серията TRICO Exact Fit включва в себе си няколко модела:
 • TRICO Exact Fit Curved– извити с дъгообразна форма
 • TRICO Exact Fit Conventional– традиционните, познати на всички чистачки
 • TRICO Exact Fit Rear– чистачки за задните стъкла на автомобилите
Характеристики и предимства:
 • Доверявайки се на чистачките за автомобили TRICO Exact Fit, вие си осигурявате същото качество и функционалност, както когато автомобилът ви е бил чисто нов
 • Удобни и практични за монтиране - предварително са окомплектовани с адаптер за бърза и лесна подмяна, когато се наложи
 • Традиционните (конвенционални) чистачки са предназначени за превозни средства с обичайните метални рамена на чистачките
 • Размер на конвенционалния модел чистачка – дължина от 10" до 28"
 • Дъговидно извитите чистачки са проектирани, така че да се осигурява максимален контакт с произвежданите в наши дни силно дъговидно изпъкнали предни стъкла на автомобилите
 • Дъговидно извитата стомана на чистачката осигурява еднакво налягане по цялата повърхност на стъклото, за блестящо почистване
 • Размер на чистачката за модела с извита дъговидна форма– дължина от 17" до 28"
 • Чистачките за задните стъкла на превозните средства за от изключителна важност при днешните агресивни условия на пътя и бързо променящата се обстановка, и всяка грешка от липса на видимост може да бъде фатална; Те са проектирани така, че да се поберат в уникалните рамена на задното стъкло на автомобилите
 • Размер на стъклочистачката за задни стъкла – дължина от 10" до 16"

Trico Force

Високо-скоростни чистачки, устойчиви на вятър, с патентован спойлер на рамото, позволяващ на чистачките да работят дори при скорост на вятъра 220 км в час

TX. Гамата чистачки TX за камиони, бусове и други тежко натоватени превозни средства е базирана на здрава, изцяло от метал конструкция и оборудвани с необходимите адаптори за да осигурят възможно по-широка пазарна гама.

FISTER

Качествени автомобилни чистачки на ниска цена.
Превъзходни чистачки, конструирани така че да осигурят безпроблемна на работа, лесен и бърз монтаж, ниска цена.
Широката гама от размери осигурява пълно покритие за всички масови автомобили.
Fister е търговска марка на Trico

EXACTFIT HYBRID

Лидерите в производството на автомобилно оборудване и в частност автомобилни чистачки с гордост ви представят своята хибридна серия TRICO Exact Fit Hybrid.
С висока якост на полимерната обвивка, тези хибридни чистачки осигуряват оптимален контакт със стъклото и за това почистват по-добре от всякога, не могат да се запълнят със замръзнала киша и да спрат да работят изобщо. За монтирането им не са необходими допълнителни адаптери.
 • Хибридните чистачки за кола TRICO винаги ви изненадват приятно с върховото си представяне при всякакви климатични условия.
 • Размера на хибридните стъклочистачки – налични са с дължини от 14" до 28"; Не се измъчвайте, не изморявайте очите си само защото вали! Сменете старите си обикновени, износени чистачки с новият хибриден модел TRICO Exact Fit Hybrid и слабата видимост при шофиране в лошо време вече няма да е проблем за вас!TUNGSRAM

TUNGSRAM Tungsram е унгарски производител на електрически крушки от 1896 г. През 1990 г., General Electric придобива мажоритарен дял в една от най-големите, най-старите и в международен план най-престижните фирми в Унгария – Tungsram. През последните шест години General Electric е инвестирала 600 милиона долара в реконструкция на предприятието и всички аспекти от дейността. Сега Tungsram е дъщерно дружество на General Electric и неговото име се използва като марка.